KARAMAN / MERKEZ - İmaret Ortaokulu

OKULUMUZ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNDEN KADİR YETİŞ ÖĞRETMENİMİZ, YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLMİŞTİR.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik meslek bilgisi ve yeterliliği, akademik performans, basılı eser ve yaptığı projelere göre değerlendirme yaparak her yıl iller bazında fark yaratan yılın öğretmenlerini seçip öğretmenler gününde Ankara'ya davet etmektedir. 2022 - 2023 eğitim öğretim döneminde İlimiz İmaret Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir Yetiş  fark yaratan yılın öğretmeni seçilerek,  ilimizi Ankara' da  22-26 Kasım 2022 tarihlerinde  temsil edecektir.

2007 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Fen Bilimleri öğretmenliğinden mezun olan Kadir

Yetiş 2019 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi fizik bölümünde yüksek lisansını

tamamlamıştır. Akademik olarak " Işık kirliliği ve etkileri" üzerinde çalışan öğretmenimiz bu alanda 4 farklı sempozyumda bildirileri bulunmaktadır.

"ÖĞRENCİLERİNE BİLİMİ SEVDİRMEYİ HEDEFLEDİ"

Fen bilgisi dersi öğretmenlerimizden Kadir Yetiş özellikle öğrencileri ile bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bilimin zor olmadığını,  basit  yöntemlerle öğrencilerine  deneyerek ve gözlemleyerek anlatmayı hedeflemiştir. Her yıl öğrenciler ile dünyanın çevresini hesapla etkinlikleri düzenlemektedir. Ayrıca ünlü Osmanlı Astronomu Takiyüddin aletleri üzerinde çalışmalar yapmıştır. Öğrencileri ile bu aletlerin hemçalışması hem de teknolojik olarak bilgisayar programları ile günümüze aktarmışlardır.

Öğretmenimiz aynı zamanda TÜBİTAK projelerinde aktif olarak görev almaktadır. İlimizde ilk defa 2018 yılında gerçekleşen TÜBİTAK 4007 "7'den 70'e Karaman Bilim Şenliği" proje yürütücülüğünü yapmıştır. Ve binlerce öğrencinin bilimsel çalışmalara katılmasını sağlamıştır. Görev yaptığı okullarda yine TÜBİTAK 4006 proje yürütücülüğü ve danışmanlık görevi yapmıştır. Ayrıca farklı illerde gerçekleşen TÜBİTAK projelerinde proje yürütme komisyonluğu ve atölye liderliği görevi de yapmaktadır.Özellikle ilimizde Astronomi alanında da farklı yaratan çalışmalarla örnek olmuştur. 24 farklıokulda gökyüzü gözlem etkinlikleri ile astronomi atölyeleri düzenlemiştir. Bu çalışmalar ileyüzlerce öğrenci, öğretmen ve velilere ulaşmıştır. Yine ilimizde görev yapan öğretmenler için "Astrobilgi Öğretmen Seminerleri " düzenlemiştir. Halen ilimiz İl milli eğitim müdürlüğümüzce  yürütülen gözlem etkinlikleri çalışmalarına devam etmektedir.

22-11-202222-11-202222-11-202222-11-202222-11-202222-11-202222-11-2022

Yayın: 22.11.2022 - Güncelleme: 22.11.2022 15:49 - Görüntülenme: 455