KARAMAN / MERKEZ - İmaret Ortaokulu

Astronomi Temalı ETwinning Projemiz Başladı.

OKULUMUZDA AYNI GÖKYÜZÜ ALTINDA ASTRONOMİ ( UNDER THE SAME SKY) ADLI eTwinning PROJESİ BAŞLADI

Kurucusu olduğumuz  Etwinning  projesinin  onaylanması ile birlikte projenin çalışmalarına başlanmıştır. Fen Bilimleri Öğretmenimiz Kadir YETİŞ ve İngilizce Öğretmenimiz Mehmet TARLACI' nın koordinatörlüğünde başlatılan projenin, 3 farklı ülkeden katılımcı okulların da dahil olduğu ilk toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye, Romanya ve Polonya'dan ortaklar ile yapılan toplantıda hayata geçen projemiz astronomi eğitimi üzerine olacaktır.

Proje hakkında:

Ülkeler arasında sınırlar vardır. Hatta şehirler arasında da sınırlar  bulunur. Bu sınırlar bizleri coğrafi olarak ayırır. Milletleri ve bazen de kültürleri bu sınırlar ayırır. Öyle bir olgu vardır ki bizlere sınır koyamaz. Ne kadar devletler karasal çizgisini koysa da gökyüzünde bu çizgi yoktur. Gökyüzü hepimizindir. Tüm dünyadaki herkesindir.  Astronomi ve uzay bilimleri gökyüzünün herkese ait olduğunu gösterir.

Doğa okur yazarlığın temellerinden biri de gökbilimi olmuştur. Öğrencilerimiz ve bizler yaşadığımız çevrede gökyüzünü de öğrenmeliyiz. Ayın gezegenlerin ve yıldızların hareketini dünyanın hareketini okumalıyız. Öğrencilere gökbilimi okuryazarlığı kazandırmak amacıyla farklı şehirlerden ve hatta farklı ülkelerden gökyüzünün nasıl göründüğünü anlatacağız. Onlarla astronomi, uzay çalışmalarının öneminden bahsedeceğiz. Aynı gökyüzü altında aynı anda aya bakacaklar ve yıldızların hareketlerini inceleyeceklerdir. Uzay çalışmalarının temelini öğrenecekler.

HEDEFLER:

•         Gökyüzündeki takım yıldızlarını incelemek.

•          Ay'ın evrelerini gözlemlemek

•         Roket etkinlikleri ile uzay ve havacılık teknolojisine ilk adımı atmak

•          Güneş saati modeli ile dünyanın günlük hareketi ve zaman tayini

•         Ay gözlemi ile ayın yapısının incelenmesi